Esivanhempani, kaikki Te, jotka löysin!

Aloittaessani vuonna 2013 sukuni selvitystä minulle oli täysin selvää, että haluan tiedot niistä esivanhemmistani, joita ilman minua ei olisi olemassa. Minulle selvisi myöhemmin, että tämä on niin kutsuttua esipolvitutkimusta.

Kuulin, että perinteinen ja edelleen arvostetumpi malli sukututkimuksessa Suomessa on jälkipolvitutkimus. Jälkipolvitutkimuksessa valitaan menneisyydestä kantapariskunta, jonka jälkeläisten vaiheita selvitetään. Kaikista puhdasoppisimmassa tutkimuksessa seurataan vain miehiä.

Kuulostaa kummalliselta, että yksi esivanhempien ketjun osa olisi tärkeämpi ja arvostetumpi kuin muut ketjut; haluanhan tietää mahdollisimman paljon kaikista niistä ihmisistä, jota ilman minua ei olisi. Taidan siinä edustaa tavallisinta nykypolven esipolvistaan kiinnostunutta.

Jokaisen sukuun kuuluu niin hyvin kuin vähän huonommin pärjänneitä. Suvussani voi olla talonpoikia, torppareita, itsellisiä sekä muita eläjiä, saattaapa suvussani olla ryöväreitä ja muita pahantekijöitäkin.

Jälkipolvitutkimuksella, jossa puhtaimmillaan seurataan isäpolveani, selviää vain osa suvustani. En ymmärrä, miksi se on sukututkimuksessa vieläkin arvostetuin sukututkimusmetodi. Täytyy tunnustaa, että haluan pitää tässä harrastuksessani edelleen ”suitset omissa käsissä” ja pidän jokaista löytämääni esivanhempaa tasa-arvoisena!

Sukututkimukseni tuloksia voi seurata sivuilla: ”Sukua Herojan pihalta ja lakialta pohjanmaalta.”

© Jari J Tuomisto

Mainokset
Esivanhempani, kaikki Te, jotka löysin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s